#BEETHEFUTURE KOLEDAR

Kakšno modrost, aktivnost ali nasvet ti prinaša današnji dan?

20.apr
Bee Smart

Dan banan

So ti všeč banane? Začnimo dan banan s čudovitim dejstvom – ali veš da je banana pravzaprav jagodičje in ne sadje?

19.apr
Bee Active

V Podzemlju Pece odprta kolesarska proga skozi rudniške rove

Ljubitelji pustolovščin, pozor! Pripravite se na adrenalinsko doživetje v osrčju gore Pece! Na današnji dan leta 2018 je bila odprta nova kolesarska pot, ki poteka skozi varovane predore zaprtega Mežiškega rudnika in obiskovalcem nudi edinstveno doživetje pod zemljo. Ste progo že preizkusili? 

18.apr
Bee Smart

Mednarodni dan kulturnih spomenikov

Naši predniki so nam zapustili bogato kulturno dediščino, ki priča o naši tradiciji, zgodovini in nacionalni identiteti. Zato danes odkrivajte bisere kulturne dediščine v svoji bližini – obiščite kulturno-zgodovinski objekt ali lokacijo osebno, ali jo spoznajte s pomočjo digitalnih orodij, kot so VR očala ali inovativne aplikacije. 

17.apr
Bee Smart

Mednarodni dan haiku poezije

Današnji dan je posvečen haiku poeziji, zato predlagamo, da poiščete navdih v naravi in sestavite kratko tradicionalno japonsko pesem, ki pove bistvo v zgolj sedemnajstih zlogih. 

16.apr
Bee Kind

Svetovni dan glasu

16. april je posvečen fenomenu glasu. Ozaveščajmo o učinkoviti in zdravi komunikaciji: Bližnje povabimo k učinkovitemu pogovoru ali jim zapojmo prijetno pesem.

15.apr
Bee Kind

Mednarodni dan mladih prostovoljcev

Mednarodni dan mladih prostovoljcev ozavešča o pomembnosti pomoči tako sočloveku kot naravi in v ospredje postavlja mlade, ki z nesebično pomočjo pomagajo izboljševati svet. Pridruži se prostovoljni akciji in opravi dobro delo. 

14.apr
Bee Active

Dan vrtnarjenja

Pograbite svojo vrtno opremo, semena in rastline ter pripravite vrt. Vrtnarjenje sprošča stres, koristi našemu imunskemu sistemu in nas nagradi s svežo zelenjavo.

13.apr
Bee Smart

Ljubljana se prvič omeni v pisnih virih 1243

13. aprila 1243 lahko v pisnih virih najdemo prvo zabeleženo omembo Ljubljane. Danes je Ljubljana glavno mesto Slovenije. Mesto z zeleno dušo je hkrati tudi eno izmed najmanjših evropskih prestolnic.

12.apr
Bee Smart

Mednarodni dan vesoljskih poletov s človeško posadko

12. april je bil leta 2011 razglašen za Mednarodni dan vesoljskih poletov s človeško posadko. Na današnji dan leta 1961 je v vesolje poletel prvi človek, Jurij Aleksejevič Gagarin.

11.apr
Bee Kind

Dan hišnih ljubljenčkov

Hišni ljubljenčki so pravzaprav naši družinski člani, ki nam polepšajo vsakdan. Današnji dan nas opominja, naj pomagamo živalskim sirotam najti nov dom. Posvojite hišnega ljubljenčka ali poiščite družino živali iz najbližjega zavetišča.

10.apr
Bee Active

Dan igralcev golfa

Najboljši način za praznovanje dneva igralcev golfa je, da se odpravite na golf igrišče in vadite zmagovalni zamah. Kakorkoli že, če se pri igranju golfa ne počutite najboljše, poskusite z igro mini golfa ali pa uživajte v igranju digitalne igre.

09.apr
Bee Active

Dan samorogov

Izberi svetlo stran življenja in bodi unikaten kot samorog. Speci pisane piškote, obleci mavrično majico ali si oglej fantazijski film.

08.apr
Bee Smart

Rodi se Giuseppe Tartini 1692

8. aprila 1692 se je v Piranu rodil Giuseppe Tartini, ki je poleg Vivaldija in Veracinija eden izmed velikih skladateljev, violinistov in teoretikov 18. stoletja. V Tartinijevi hiši v Piranu je razstavljena tudi ena izmed Tartinijevih violin, na katero ob posebnih priložnostih zaigrajo najbolj priznani slovenski in mednarodni violinisti.

07.apr
Bee Active

Svetovni dan zdravja

Znan citat pravi: Zdravje je naše največje bogastvo. Če želite obeležiti svetovni dan zdravja po svoji najboljši moči, potem poskrbite za svoj um in telo: ukvarjajte se s športom, zdravo se prehranjujte, vadite jogo ali pa opravite preventivni pregled.

06.apr
Bee Active

Mednarodni dan športa za razvoj in mir

Šport ima neverjetno moč da lahko spreminja ljudi in celo svet, saj med drugim krepi družbene vezi in spodbuja trajnostni razvoj. Ali ste vedeli, da današnji datum označuje začetek prvih modernih olimpijskih iger v Atenah leta 1896?