#BEETHEFUTURE KOLEDAR

Kakšno modrost, aktivnost ali nasvet ti prinaša današnji dan?

27.jun
Bee Smart

Koliščarji na seznamu Unescove kulturne dediščine

Na današnji dan leta 2011 so bila kolišča na Barju vpisana na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine. Na tem območju so bili najdeni dragoceni zgodovinski predmeti, med najbolj pomembne najdbe pa štejemo ostanke lesenega kolesa. Gre za najstarejše najdeno kolo z osjo na svetu, staro 5200 let.

26.jun
Bee Smart

Mednarodni dan boja proti zlorabi drog in nedovoljeni trgovini z njimi

Na mednarodni dan boja proti zlorabi drog in nedovoljeni trgovini podpri slogan: Žuram s prijatelji, ne z drogo!

25.jun
Bee Smart

Dan državnosti

„Danes so dovoljene sanje. Jutri je nov dan.“ so bile besede prvega slovenskega predsednika Milana Kučana ob razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, ko je 25. junija 1991 Slovenija postala samostojna država in se odcepila od takratne Jugoslavije. 

24.jun
Bee Kind

Pripelji psa na delovno mesto

Pse imenujemo kar antidepresive na štirih tačkah, saj so izjemni človekovi prijatelji; božanje psa pa ima potrjene terapevtske učinke. Če imaš psa, ga pripelji na delovno mesto in izboljšaj delovno klimo.

23.jun
Bee Active

Mednarodni dan pisalnega stroja

Ves dan ignorirajte računalnik, obrišite prah s starega pisalnega stroja in namesto elektronskih pisem natipkajte pisma na stroj ter jih zaupajte pošti. Nas ta dan je bil leta 1868 odobren patent ameriškemu izumitelju pisalnega stroja Christopherju Lathamu Sholesu.

22.jun
Bee Smart

Svetovni dan deževnih gozdov

Deževni gozd najdemo celo v Evropi (na Britanskem otočju, v Španiji, Bolgariji in Srbiji). Najpomembnejši je seveda tropski deževni gozd, v katerem živi po nekaterih ocenah kar 75 % vseh živalskih ali rastlinskih vrst in je zaslužen za »proizvodnjo« kar 28 % vse kisika na svetu.

21.jun
Bee Smart

Svetovni dan glasbe

Danes se poje, pleše in igra v več kot 700 mestih po sveta. V svetu so prepoznani tudi predstavniki slovenskega rodu. Naštejmo le nekatere: narodnozabavni ansambel Avsenik, avantgardna skupina Laibach, tolkalna skupina The Stroy, akapela vokalisti Perpetuum Jazzile, operna pevka Irena Baar in umetnik elektronske glasbe DJ Umek.

20.jun
Bee Active

Mednarodni dan sladoleda

Današnji dan bo zagotovo slajši, saj praznujemo mednarodni dan sladoleda. Povabi nekoga na kepico najljubšega zamrznjenega okusa! Leta 1958 so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele industrijsko proizvodnjo sladoleda in predstavile Lučko, ikono sladoleda na palčki. 

19.jun
Bee Kind

Dan očetov

Danes praznujemo mednarodni dan očetov, zato si vzemi čas in preživi dan s svojim očetom.

18.jun
Bee Active

Dan trajnostne gastronomije

Razmislimo o svoji hrani! Uporabljajmo lokalno pridelana živila – spodbujali bomo regionalno gospodarstvo in zmanjševali izpuste toplogrednih plinov, ki so posledica transporta. Tako bomo na krožniku imeli bolj svežo hrano!